ΠΕΡΙΠΑΤΩ ΚΙ ΕΥΦΡΑΙΝΟΜΑΙ Μ’ ΑΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

«Η φύση μας δίνει ότι χρειαζόμαστε για να διατηρηθούμε υγιείς» A.Vogel

Υπεύθυνη του προγράμματος είναι η κ. Μαρία Κατσογιάννη

 

Μονοήμερο, διήμερο, τριήμερο διαβαθμιζόμενο πρόγραμμα που απευθύνεται σε μαθητές Ε’-Στ’ τάξεων Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου (και ειδικά σχολεία)

 

Σκοπός του προγράμματος: μέσα από βιωματικές δραστηριότητες να γνωρίσουν οι μαθητές τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά, τα οποία χρησιμοποιούνται από τους αρχαίους χρόνους και «ευφραίνουν» τον άνθρωπο, καθώς και την ασφαλή χρήση τους για υγεία και ευεξία.

Προτεινόμενα πεδία: Βοτανικός Κήπος στο Κεφαλόβρυσο (3χλμ από Καρπενήσι) – Πλατανιάς Γοριανάδων (6χλμ. από Καρπενήσι) – Βελούχι (14χλμ. από Καρπενήσι)

  Ενδεικτικό πρόγραμμα

1η ημέρα 16:00-17:00 Θεωρητικό μέρος – 17:00-18:30 Εργαστήριο ΑΦΦ, ‘’οι αισθήσεις ενεργοποιούνται’’  –  ‘’τ’ αρώματα της φύσης’’

2η ημέρα 9:00-13:00 Μετάβαση στον Βοτανικό Κήπο (Κεφαλόβρυσο) – Αναγνωριστική διαδρομή σε δασικό μονοπάτι – ‘’τα παιχνίδια του κήπου’’

3η ημέρα 9:00-13:00 Μετάβαση στους Γοργιανάδες, εργαστήριο στον βοτανόκηπο, ‘’φτιάχνοντας τον δικό μας αρωματικό κήπο’’ – Περιπατώ κι ευφραίνομαι με τ’ αρώματα της φύσης σε δασικό μονοπάτι  (ΑΦΦ)

 Κλείσιμο προγράμματος ‘’στον κύκλο των αρωμάτων’’ – ανασκόπηση – αξιολόγηση

 

Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί αναλόγως των καιρικών συνθηκών και του διαθέσιμου χρόνου του σχολείου (ώρα άφιξης – ώρα αναχώρησης).