ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ

Επισκέψεις Σχολείων 2023 - 2024

Για τη Φθινοπωρινή περίοδο 2023, δίνεται η δυνατότητα σε σχολεία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας να πραγματοποιήσουν επίσκεψη στο ΚΕΠΕΑ Καρπενησίου.
Το σχετικό μας έγγραφο πρόσκλησης προς τις Δνσεις Αθμιας και Βθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας:

147 Πρόσκληση Σχολείων Φθινοπώρου Περιφέρεια

Έντυπο της αίτησης: 147 Αίτηση Παρακολούθησης

Αίτημα έγκρισης προς την Περιφερειακή Δνση Αθμιας & Βθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, με λήψη του εγγράφου μπορεί να γίνει χρήση του ως Βεβαίωση ότι δεχόμαστε τα εν λόγω Σχολεία:

160 Σχολικές επισκέψεις Νοε Δεκ 2023

Έγκριση από Περιφερειακή Δνση Αθμιας & Βθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας:

161 7014_201023 ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΕΠΕΑ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ

Παρακαλούμε κατά την πραγματοποίηση της επίσκεψής σας, όπως μας στείλετε ηλεκτρονικά, τη συνημμένη κατάσταση Συμμετεχόντων, δεν απαιτείται η συμπλήρωση των Ονοματεπώνυμων ή των Αριθμών Μητρώου των Μαθητών, αρκεί να συμπληρωθεί μόνο ο συνολικός αριθμός αγοριών και κοριτσιών. Πχ 12 αγόρια και 14 κορίτσια κάτω δεξιά στο έντυπο:

Κατάσταση-Συμμετεχόντων-ΚΕΠΕΑ-Καρπενησίου

Σχολεία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, μπορούν να επικοινωνούν άμεσα μαζί μας για τυχόν εύρεση διαθέσιμης ημερομηνίας για διεξαγωγή ενός μονοήμερου προγράμματος, ως περιβαλλοντική – ενημερωτική επίσκεψη.

Για την Εαρινή περίοδο 2024, από 1/1/2024 και μετά, θα ακολουθηθεί η διαδικασία που καθορίζεται με την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας: 12 ΕΞΕ – 11511 – 2024 – Εκπαιδευτικές επισκέψεις και επιμορφωτικές δράσεις στα (Κ.Ε.ΠΕ.Α.)

Αίτηση Σχολείου προς ΚΕΠΕΑ: Αίτηση ΚΕΠΕΑ 2024

Η έγκριση από την Περιφερειακή Δνση Αθμιας και Βθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας για τις επισκέψεις Περιφέρειας: 32 Έγκριση Περιφέρειας

Το αίτημα μας, προς το Υπουργείο, για Σχολικές Επισκέψεις από Επικράτεια: 23 Σχολικές επισκέψεις Μαρ Ιουν 2024 Επικράτειας

Μπορείτε να κάνετε χρήση του εγγράφου ως Βεβαίωση ότι περιλαμβάνεται η επίσκεψή σας στον προγραμματισμό του ΚΕΠΕΑ.

Έγκριση από το Υπουργείο: 34 Έγκριση Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Επικράτειας

Σε περίπτωση που κάποιο Σχολείο επιθυμεί να έρθει ως επίσκεψη στο ΚΕΠΕΑ Καρπενησίου, στα πλαίσια μιας σχολικής δραστηριότητας όπως περιβαλλοντικό πρόγραμμα, αγωγής υγείας, πολιτιστικό, εργαστήρια δεξιοτήτων ή/και όμιλοι κ.α. μπορεί να είναι μία μονοήμερη αυτή, με τη προϋπόθεση ότι η Παιδαγωγική Ομάδα του ΚΕΠΕΑ έχει τη δυνατότητα να την ενσωματώσει στον προγραμματισμό της, κατόπιν επικοινωνίας.

———— ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ———-

  1. Διαμονή στην Μαθητική Εστία: Ο μέγιστος αριθμός μαθητών που μπορούν να φιλοξενηθούν στην Μαθητική Εστία Καρπενησίου είναι 30 (10 τρίκλινα). Τα δωμάτια βρίσκονται στον 1ο όροφο (υπάρχουν σκάλες). Οι τουαλέτες και τα μπάνια είναι κοινόχρηστα. Σε κάθε δωμάτιο θα υπάρχουν κουβέρτες (τις οποίες στρώνουν οι ίδιοι οι φιλοξενούμενοι) και ντουλάπα. Οι συνοδοί εκπαιδευτικοί μέχρι 3 (ένα δίκλινο και ένα μονόκλινο με εσωτερική τουαλέτα). Οι διαμένοντες θα πρέπει να έχουν τα ατομικά τους σεντόνια και πετσέτα. Κόστος: 3€ κατ άτομο, ανά βραδιά, πληρώνουν και οι κ. Συνοδοί. Θα πρέπει ο κ. Συντονιστής Εκπαιδευτικός να καταθέσει τα χρήματα στο λογαριασμό του Δήμου Καρπενησίου: 5159 052119 968 (IBAN GR4901721590005159052119968) – Τράπεζα Πειραιώς, με αιτιολογία το όνομα της σχολικής σας Μονάδας. Επίσης να έχει ήδη κάνει τον κατάλληλο διαχωρισμό στα παιδιά. Τα δωμάτια (στην Εστία) είναι αριθμημένα από το 11 έως και το 20.

Σε άμεση επικοινωνία με τις Σχολικές Μονάδες θα έχει εκδηλωθεί το ενδιαφέρον για διαμονή στην Μαθητική Εστία Καρπενησίου και θα καθορίζονται τυχόν λεπτομέρειες.

 

Παρακαλείται η Ομάδα να μαζεύει τα πράγματά της το πρωί της αναχώρησης της, προκειμένου να είναι ευχερής στο προσωπικό της Μαθητικής Εστίας ο καθαρισμός των δωματίων.

Να έχετε υπόψιν σας ότι μοιραζόμαστε το χώρο της Μαθητικής Εστίας με άλλους Μαθητές, το πρόγραμμα λειτουργίας του θερμού νερού και της θέρμανσης του χώρου είναι προκαθορισμένο και  η συμπεριφορά των Περιβαλλοντικών Ομάδων πρέπει να διέπεται από ευγένεια και σεβασμό. Ιδιαίτερη προσοχή στη τήρηση των ωραρίων κοινής ησυχίας: Μεσημέρι 3-5 και βράδυ 11-7.

Ο οδηγός του λεωφορείου δεν επιτρέπεται να διανυκτερεύσει στην Μαθητική Εστία. Συνεπώς πρέπει να φροντίσετε για τη διαμονή του σε εξωτερικό κατάλυμα.

  1. Διαμονή σε Εξωτερικά Καταλύματα: Η ευρύτερη περιοχή του Καρπενησίου έχει αρκετά διαθέσιμα δωμάτια για να κλείσετε εσείς ή το πρακτορείο σας. Μία λογική τιμή είναι τα 25 ευρώ κατά άτομο σε δίκλινα-τρίκλινα με πρωινό, με εξαίρεση τη βραδιά του Σαββάτου που κάποιες φορές μπορεί να ζητηθεί μεγαλύτερο ποσό.
  2. Διατροφή: Η ευρύτερη περιοχή του Καρπενησίου διαθέτει αρκετά ψητοπωλεία, πιτσαρίες και εστιατόρια. Καλό θα είναι όταν θέλετε να κάνετε χρήση των υπηρεσιών τους όλη η ομάδα μαζί, να κάνετε μία προσυνεννόηση για τα άτομα, το μενού και τις τιμές.
  3. Πρόγραμμα: Υπάρχει ένα ενδεικτικό ωράριο επιλέγοντας στα προγράμματα της ιστοσελίδας μας, το αντίστοιχο πρόγραμμα που θα παρακολουθήσετε. Επίσης σε κάθε πρόγραμμα αναγράφεται ο Υπεύθυνος Εκπαιδευτικός της Παιδαγωγικής Ομάδας του ΚΕΠΕΑ για αυτό, οπότε μπορείτε να συνομιλείτε άμεσα μαζί του. Οι Επισκέψεις που είναι πάνω από 30 άτομα θα γίνονται 2 Ομάδες (κάποιες φορές με τροποποίηση περιβαλλοντικού προγράμματος). Στο τμήμα της ιστοσελίδας μας Χρήσιμα Στοιχεία, μπορείτε να κατεβάσετε ένα αρχείο με Ενδεικτικές διαδρομές και σημεία περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος που μπορείτε να κάνετε με αφετηρία το Καρπενήσι.
  4. Υποχρέωση Ομάδας: Από τον Υπεύθυνο Καθηγητή θα ζητήσουμε μία κατάσταση των μαθητών, που δεν θα αναγράφει τα Ονοματεπώνυμά τους, αλλά είτε τον Αριθμό Μητρώου τους και το φύλο τους, είτε μόνο τον αριθμό αγοριών-κοριτσιών και αριθμός  των κ. συνοδών Εκπαιδευτικών. Έντυπο: Κατάσταση-Συμμετεχόντων-ΚΕΠΕΑ-Καρπενησίου
  5. Προτεινόμενος εξοπλισμός: Υποδήματα κατάλληλα για πεζοπορία στην ύπαιθρο, 2 τουλάχιστον ζευγάρια κάλτσες, άνετα ρούχα, μπουφάν, ομπρέλα ή αδιάβροχο (αν γίνεται) και σκούφο για το χειμώνα, καπέλο για το καλοκαίρι. Για το καλοκαίρι, τα παιδιά πρέπει να φορούν μακρύ παντελόνι ή φόρμα.
  6. Ημερομηνία Προγράμματος: Σε περίπτωση βροχής, τροποποιείται το πρόγραμμα ώστε να υπάρχει μικρότερη έκθεση στο πεδίο και γίνεται χρήση ομπρέλας ή αδιάβροχου που έχουν οι μαθητές.  Σε περίπτωση έντονων καιρικών φαινομένων ή όταν υπάρχει αντικειμενική δυσκολία να έρθετε στη καθορισμένη ημερομηνία, σε συνεννόηση με το ΚΕΠΕΑ Καρπενησίου, θα διερευνηθεί η δυνατότητα άλλης ημερομηνίας. Σε περίπτωση, που για οποιονδήποτε λόγο δεν έρθετε τελικά, παρακαλούμε για την άμεση ενημέρωσή μας.

Έτος 2020 - 2021

Στα πλαίσια εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση το ΚΠΕ Καρπενησίου θα υλοποιήσει το πρόγραμμα “Αναζητώντας το 1821, στο Καρπενήσι” για σχολικές Ομάδες της Ευρυτανίας. Σε περίπτωση που λόγω της πανδημίας δεν γίνει δυνατό, ίσως υλοποιηθεί το Φθινόπωρο.

Το σχετικό μας έγγραφο προς το Υπουργείο: 23 Σχολικές επισκέψεις 1821 Μαρ Μαίου 2021

Στην παρακάτω Ιστοσελίδα υποστηρίζονται τα γεγονότα και οι τοποθεσίες του 1821 στην Ευρυτανία:  https://arcg.is/CeCmq 

 

Υποστήριξη με προτεινόμενες  διαδρομές στην Ευρυτανία για σχολικά προγράμματα με θέμα το 1821

 

Σχολικές Επισκέψεις 2019 - 2020

(Η ανάρτηση αυτή για σχολικές επισκέψεις παρελθόντος έτους, έχει κρατηθεί με σκοπό να δίνει πληροφορίες για τη συνολική διαδικασία και τα προσφερόμενα καταλύματα και εστιατόρια της περιοχής. Οι τιμές φυσικά δεν ισχύουν πλέον.)

 

Για τη περίοδο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2019, δίνεται η δυνατότητα σε σχολεία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας να πραγματοποιήσουν, χωρίς δαπάνες, επίσκεψη στο ΚΠΕ Καρπενησίου.

Το σχετικό μας έγγραφο προς το Υπουργείο: 64 schools Oct Dec 2019

Μπορεί να γίνει χρήση του εγγράφου ως Βεβαίωση ότι σας δεχόμαστε.

Έγκριση από το Υπουργείο: Schools Oct Dec 2019

Για τη περίοδο από Ιανουάριο έως και Ιούνιο 2019, θα ακολουθηθεί η διαδικασία μέσω της κεντρικής εγκυκλίου του Υπουργείου: egkyklios-kpe-2020

Το έντυπο της Αίτησης σε μορφή κειμένου: aitisi episk KPE

Αίτημα μας προς το Υπουργείο:12 Σχολικές επισκέψεις Μαρ Ιουν 2020 αν

Έγκριση από το Υπουργείο: Έγκριση επισκέψεων Μαρτίου Ιουνίου 2020 ΚΠΕ Καρπενησιου

Σε περίπτωση που κάποιο σχολείο επιθυμεί να έρθει ως επίσκεψη στο ΚΠΕ Καρπενησίου, μπορεί να είναι μία μονοήμερη αυτή, με τη προϋπόθεση ότι η Παιδαγωγική Ομάδα του ΚΠΕ έχει τη δυνατότητα να την ενσωματώσει στον προγραμματισμό της.

———— ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ———-

1. Ο μέγιστος αριθμός μαθητών που μπορούν να φιλοξενηθούν στην Μαθητική Εστία Καρπενησίου είναι 30 (10 τρίκλινα). Οι τουαλέτες και τα μπάνια είναι κοινόχρηστα. Οι φιλοξενούμενοι θα πρέπει να φέρουν μαζί τους 2 σεντόνια, μία μαξιλαροθήκη και πετσέτα. Κουβέρτες και ντουλάπια υπάρχουν. Οι συνοδοί εκπαιδευτικοί μέχρι 3 (ένα δίκλινο και ένα μονόκλινο με εσωτερική τουαλέτα). Κόστος 4 ευρώ ανά άτομο και διανυκτέρευση. Τυχόν επιπλέον Μαθητές και Συνοδοί διαμένουν με έξοδα της Ομάδας σας σε κάποιο ξενοδοχείο (υπάρχει ελάχιστη προσφορά με 15 € το άτομο η διανυκτέρευση με πρωινό σε τρίκλινο) ή εναλλακτικά, σε περίπτωση που τα παιδιά είναι μικρόσωμα και έχει κανονιστεί με τους γονείς, μπορούν να κοιμηθούν κάποια από δύο σε ένα κρεβάτι, χωρίς επιπλέον κόστος.

2. Για τη Εαρινή περίοδο του 2020: Δεν υπάρχει κεντρική χρηματοδότηση και δεν θα μπορέσουμε να παρέχουμε κάποια φιλοξενία.  Όταν τυχαίνει και έχουμε 2 ή 3 σχολεία ταυτόχρονα τις ίδιες μέρες, για τη διαμονή στην Μαθητική Εστία προηγείται το σχολείο που είναι 3ήμερο και πιο μακρυά από το Καρπενήσι.

3. Κατά μία έρευνα αγοράς σε Ξενοδοχεία:

Τιμές: Ατόμου σε 3κλινο – 2κλινο – 1κλινο – Όλες οι τιμές είναι με πρωινό. Οι τιμές ισχύουν για όλες τις μέρες πλην Σαββάτου. Οι τιμές επιβαρύνονται επίσης με τον Φόρο Διαμονής.

Anessis: https://anesis.gr/ 18 – 22 – 40 (τιμές μαζί με ΦΠΑ)

Apollonion – http://www.hotelapollonion.gr/ 14 – 14 – 20 οι τιμές επιβαρύνονται με ΦΠΑ

Lecadin – http://www.lecadin.gr 15 – 20 – 35 (τιμές μαζί με ΦΠΑ)

ΔΑΣΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΛΙΒΑΔΑΚΙ Μαυρίλο Φθιώτιδας, https://www.dasikoxorio-livadaki.gr/index.php Είναι ξύλινα σπιτάκια των 4 ατόμων: 20 € το άτομο (τιμή μαζί με ΦΠΑ)

Ελβετία – http://www.elvetiahotel.gr/ 15 – 18 – 25 (τιμές μαζί με ΦΠΑ)

4. Η συνεννόηση με τα ξενοδοχεία, γίνεται απευθείας από Εσάς (ή από το Πρακτορείο σας) αναφέροντας ότι πραγματοποιείτε επίσκεψη στο ΚΠΕ (προκειμένου να έχετε τις συγκεκριμένες τιμές) και εγκαίρως (όσο το δυνατόν νωρίτερα) ώστε να υπάρχει διαθεσιμότητα.

5. Πέραν των ψητοπωλείων που υπάρχουν στο Καρπενήσι, κατά μία έρευνα αγοράς σε εστιατόρια έχουμε τα παρακάτω 3 ενδεικτικά μενού, και τις αντίστοιχες τιμές τους (κατά αλφαβητική σειρά):

Μενού 1: (Ψωμί, σαλάτα εποχής, φέτα, τηγ. πατάτες) ανά 4 άτομα – Ατομικό πιάτο Σουβλάκια (2καλαμάκια) με πατάτες ή μακαρόνια με κιμά

Μενού 2: (Ψωμί, σαλάτα εποχής, φέτα, πίτα, τσατζίκι, τηγ. πατάτες) ανά 4 άτομα – Ατομικά: Αναψυκτικό – Γεμιστά ή φασολάκια ή καλαμαράκια ή παστίτσιο ή μουσακάς

Μενού 3: (Ψωμί, σαλάτα εποχής, φέτα, πίτα, τσατζίκι, τηγ. πατάτες) ανά 4 άτομα – Ατομικά: Αναψυκτικό – Μπριζόλα χοιρινή ή κοτόπουλο ή μπιφτέκι ή λουκάνικο

Τα παρακάτω εστιατόρια έχουν τις τιμές: Μενού 1: 6 ευρώ – Μενού 2: 8 ευρώ – Μενού 3: 10 ευρώ. Σε περίπτωση άλλης χρέωσης, αναγράφονται οι τιμές για τα 3 ενδεικτικά μενού. Λόγω ιδιαιτεροτήτων, διαθεσιμότητας και ενδεχομένως μουσικής σε κάθε κατάστημα θα πρέπει ωστόσο να κάνετε μία επαφή μαζί τους.

Lecadin – http://www.lecadin.gr – 22370 22131

ΑΓΝΑΝΤΙΟ, Γοργιανάδες, 3 χλμ από Καρπενήσι, τηλ. 22370 80760 & 6977416038 Τιμές: 6-8-9. Δυνατότητα ζωντανής μουσικής Σάββατο βράδυ.

ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, Μεγάλο Χωριό, 15 χλμ από Καρπενήσι, τηλ. 22370 41250 & 6972336106

ΔΑΣΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΛΙΒΑΔΑΚΙ Μαυρίλο Φθιώτιδας, 22360 91040 & 6973235188

ΖΩΗ Αρχιμ. Παπανικολάου 1, 1χλμ από πλατεία, τηλ. 22370 22691 & 6974031790

ΜΕΣΟΣΤΡΑΤΙ (πλησίον διασταύρωσης Μικρού- Μεγάλου Χωριού 10 χλμ από Καρπενήσι) τηλ. 22370 41118 & 6972217596 – Στο μενού 1 των 6 ευρώ μπορεί να είναι και παστίτσιο.

ΠΑΡΚΟ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ, http://evritaniki-koinsep.com Κεφαλόβρυσο, 3 χλμ από Καρπενήσι, 22370 22872 Επιπλέον αναψυκτικό σε ποτήρι στις ίδιες τιμές.

ΚΟΝΤΟΠΑΝΟΣ ΗΛΙΑΣ, Κορυσχάδες, 3 χλμ από Καρπενήσι, τηλ. 22370 23324 & 6977379407

ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ, Διασταύρωση μεταξύ Μεγάλου και Μικρού Χωριού, 10 χλμ από Καρπενήσι, 2237041320, 6989634237, 6976219616 και 6973431421 http://paradisoskarpenisi.gr

ΦΩΛΙΑ, Κοσμά Αιτωλού 12, 20 μ από πλατεία, τηλ. 22370 24405. Κατά παραγγελία δυνατότητα ζωντανής μουσικής με οικονομική συνεννόηση.

ΧΕΛΙΔΟΝΑ, Παλαιό Μικρό Χωριό, 16 χλμ από Καρπενήσι, τηλ. 22370 41509 και 6978175979

Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε,  ανάλογα με τη διαθεσιμότητα και κατόπιν συνεννοήσεως τη Μαθητική Εστία για διανυκτέρευση στη τιμή των 4 € (με σεντόνια και μαξιλαροθήκη δικά σας). Πληρώνουν όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί. Θα πρέπει να καταθέσετε τα χρήματα στο λογαριασμό του Δήμου Καρπενησίου: 5159 052119 968 (IBAN GR4901721590005159052119968) – Τράπεζα Πειραιώς, με αιτιολογία το όνομα της σχολικής σας μονάδας.

6. Υπάρχει ένα ενδεικτικό ωράριο επιλέγοντας στα προγράμματα της ιστοσελίδας μας, το αντίστοιχο πρόγραμμα που θα παρακολουθήσετε. Στο τμήμα της ιστοσελίδας μας Χρήσιμα Στοιχεία, μπορείτε να δείτε τις ώρες λειτουργίας του Κέντρου Ιστορίας και Πολιτισμού Ευρυτανίας, του Μουσείου του Βουνού και του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης Κορυσχάδων που συστήνουμε να επισκεφτείτε. Μπορείτε επίσης να κάνετε μία διαδρομή μόνοι σας ή να κατεβάσετε ένα αρχείο με Ενδεικτικές διαδρομές περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος που μπορείτε να κάνετε με αφετηρία το Καρπενήσι, μενού διαδρομές

7. Ο οδηγός του λεωφορείου δεν επιτρέπεται να διανυκτερεύσει στην Μαθητική Εστία. Συνεπώς πρέπει να φροντίσετε για τη διαμονή του σε εξωτερικό κατάλυμα (η προσφορά περιλαμβάνει τη περίπτωσή του).

8. Από τον Υπεύθυνο Καθηγητή θα ζητήσουμε: Μία Ονομαστική κατάσταση των μαθητών και συνοδών εκπαιδευτικών. Να έχει ήδη κάνει διαχωρισμό κατά τριάδες τα παιδιά. Τα δωμάτια (στην Εστία) είναι αριθμημένα από το 11 έως το 20. Να φροντίσει τα παιδιά να φέρουν μαζί τους: Τη προσωπική τους πετσέτα, υποδήματα κατάλληλα για πεζοπορία στην ύπαιθρο, 2 τουλάχιστον ζευγάρια κάλτσες, άνετα ρούχα, μπουφάν, ομπρέλα ή αδιάβροχο (αν γίνεται) και σκούφο για το χειμώνα, καπέλο για το καλοκαίρι. Για το καλοκαίρι, τα παιδιά πρέπει να φορούν μακρύ παντελόνι ή φόρμα.

9. Σε περίπτωση που υπάρχει αντικειμενική δυσκολία να έρθετε στη καθορισμένη ημερομηνία, εάν υπάρχει άλλη διατιθέμενη ημερομηνία σε συνεννόηση με το ΚΠΕ Καρπενησίου, μπορείτε να έρθετε σε αυτήν.

10. Να έχετε υπόψην σας ότι μοιραζόμαστε το χώρο της Μαθητικής Εστίας με άλλους μαθητές, που μελετούν τα μαθήματά τους και πρέπει να κοιμηθούν για να πάνε στο σχολείο τους, συνεπώς η συμπεριφορά των Περιβαλλοντικών Ομάδων πρέπει να διέπεται από ευγένεια και σεβασμό. Το καλοριφέρ και το ζεστό νερό ανάβουν κάποιες συγκεκριμένες ώρες, ανάλογα με το πρόγραμμα που τηρείται στην Εστία.

11. Σε περίπτωση, που για οποιονδήποτε λόγο δεν έρθετε τελικά, παρακαλούμε για την άμεση ενημέρωσή μας, προκειμένου να δοθεί ίσως η ευκαιρία σε κάποιο άλλο σχολείο να έρθει.